Healthy Strawberry Cheesecake

HEY THERE ! Sixteenth day of my getting-back-in-shape program. It’s going well, I’m more than 4lbs (4.4) down, my cardio and my muscular resistance are improving day in and day out ! It looks like it’s paying off. THE FIGHT IS STILL ON UNTIL THE 90th day !
Bonjour ! Seizième jour de mon programme de remise en forme. Ça se passe bien jusqu’à maintenant, -2kgs sur la balance, un cardio et une résistance musculaire qui s’améliore de jour en jour. Ça a vraiment l’air de payer pour ma part. ON CONTINUE LE COMBAT JUSQU’AU 90ème jour !

While waiting for that day (lol), here’s the recipe for a healthy cheese cake made by a close friend of mine. I tried it a few days ago on my cheat day and really tastes good !!!

En attendant, voilà une recette de cheesecake sans culpabilité réalisé par une amie proche. J’ai pu l’essayer il y a quelques jours pendant ma journée “free” et il est vraiment très bon !!!

Ingredients:
Low-fat cream cheese: 200g
Low-fat whole liquid cream: 20cl
Stevia: 60g
Eggs: 2 beaten egg whites
1 vanilla pod
Unsalted butter: 20g
White chocolate: 30g
Whole grain biscuit: 120g
Cornstarch: 25g

Ingrédients:
Fromage à la crème: 200 g 0% matière grasse
Crème liquide entière: 20 cl 5% matière grasse
Sucre edulcorant: 60g
Oeuf(s): 2 blanc d’œufs montés en neige
Gousse de vanille: 1pièce
Beurre doux: 20 g
Chocolat blanc: 30g
Biscuits au blé complet: 120g
Maïzena: 25g

Step 1: Warm-up your oven at 285°F

Étape 1: Préchauffer le four à 180 °C (th. 6).

Step 2: Lay out greaseproof paper on the whole baking pan. In a separate bowl, mix up the biscuit as well as the melted butter and 20g melted chocolate. Then fill up the bottom of the baking pan with that mixture, and store in the refrigerator.

Étape 2: Tapisser les bords d’un moule (ou de cercles en inox) de papier sulfurisé. Dans le bol du robot, mélanger les biscuits et le beurre ainsi que le chocolat blanc (20g) fondu, puis mixer. Tapisser ensuite le fond du moule de ce mélange, puis réserver au frais.

Step 3: Beat the cream cheese until it’s smooth, then add the vanilla pod, split and grated, the cornstarch, the remaining chocolate, and the egg whites. Then pour the whole thing on top of the biscuit base in the baking pan. Put it the oven for 20 min at 285°F.

Étape 3: Battre le fromage frais jusqu’à ce qu’il soit lisse, puis ajouter la gousse de vanille fendue et grattée, la maïzena, le sucre puis la crème et le reste du chocolat blanc fondu et pour finir les 2 blancs d’oeufs montés en neige. Verser ensuite le tout sur la croûte de biscuit, puis cuire votre cheesecake pendant 20 min à 140 C*.

Step 4: Once it’s out, make sure the sides look strong and that the middle looks a little shaky, then leave it in the oven with the door open for another 20 minutes.

Étape 4: Vérifier que les bords sois pris. Une fois qu’ils le sont , il faut vérifier que le milieu soit légèrement tremblotant… Ouvrir le four et laisser le cheesecake prendre encore 20 minutes.

Step 5: Then let it cool down and store it in the refrigerator.

Étape 5: Laisser refroidir hors du réfrigérateur, puis réserver au réfrigérateur.

Step 6: Remove it from the pan, cut up your strawberries and decorate the cake. Then you can take a brush and brush over the strawberries with a water/stevia mix to make them look really shiny.

Étape 6: Démouler le Cheesecake, découper vos fraises et les dresser… Avec un pinceau, les napper d’un sirop (eau / sucre édulcorant) pour donner un peu de brillance à votre gourmandise.

Step 7: You can now dig in ! 🙂

Étape 7: C’est prêt à être attaqué ! 🙂

Feel free to leave a comment if you have other tasty recipes ! 😉

N’hésite pas à commenter si tu as de bonnes recettes à partager ! 😉

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7 thoughts on “Healthy Strawberry Cheesecake

  1. Vinny Grette says:

    Glad to see you use stevia – I do too, with mixed results – sometimes the food tastes great and other times it’s a bust. In this recipe, do you use pure stevia powder, or a truvia-type product? How much is 60 grams in teaspoons – 60 grams seems like a LOT but I don’t usually measure it that way.

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      • Vinny Grette says:

        I like it best with lemony drinks and yogurt desserts, puddings, coffee, salad dressing… anything with a sour or bitter component that needs sweetening. It’s good with chocolate, too. But it doesn’t work with eggs that need the stiffening power of sugar (Meringues), light cakes, some cookies. I’ll see if I can find some links for you.

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